MANIFEST 2017 :NI MORTES, NI PRESES, NI CLANDESTINES. ENS VOLEM VIVES I LLIURES!

28 SETEMBRE 2017  DIA INTERNACIONAL PER LA DESPENALITZACIÓ DE L’AVORTAMENT; NI MORTES, NI PRESES, NI CLANDESTINES. ENS VOLEM VIVES I LLIURES!

Cada 28 de setembre alcem les veus arreu del món pels drets sexuals i reproductius, posant en el centre el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i a fer-ho de forma lliure i segura i, per tant, exigint la DESPENALITZACIÓ total de l’avortament voluntari arreu del món.Avui, com ahir, donem resposta a l’ofensiva retrògrada, masclista i patriarcal, d’abast internacional, d’ingerència sobre la vida i els cossos de les dones. Refermem la nostra força, reivindiquem la nostra lluita!

Som testimonis de retrocessos alarmants respecte als drets sexuals i reproductius:

  • la reposició i ampliació de la Llei Mordassa GlobalGag Rule, també coneguda com llei mordassa o Política de la Ciutat de Mèxic signada pel president Trump el passat 23 de gener i per la qual es prohibeix que organitzacions internacionals rebin fons d’Estats Units si proporcionen assessorament, promouen o es refereixen a serveis d’interrupció de l’embaràs. )(s’estima que comportarà 6,5 milions d’embarassos no desitjats, 2,1 milions d’avortaments insegurs i 21.700 morts maternes
  • les noves propostes de llei en diversos països com Polònia i El Salvador, la criminalització de les dones a Andorra i a Sevilla, l’intent de prohibir avortaments o penalitzar avortaments empresonant dones i professionals. Fins i tot, als països on l’avortament és legal o despenalitzat, estem veient en curs o renovats intents de defensar les barreres com ara períodes d’espera obligatoris, els requisits de consentiment dels tutors, els costos prohibitius, i serveis limitats en les zones rurals i remotes; com segueix passant aquí a Catalunya.

Aquests retrocessos vulneren els drets humans i les més afectades són les dones, nenes i comunitats ja vulnerabilitzades per la intersecció de les formes d’opressió, relacionades amb la seva raça, nacionalitat, orientació sexual i identitat de gènere, classe, ingressos, origen ètnic, discapacitat, entre d’altres. D’altra banda, les recents retallades en DSiR  s’interrelacionen amb altres tendències conservadores, neoliberals i neo-imperials a tot el món en matèria d’immigració, sobirania dels pobles, comunitats, el medi ambient i altres temes de justícia social.A la llum del context actual, amb la greu amenaça dels moviments fonamentalistes antielecció a les defensores de Drets Humans,  és imprescindible que ens connectem amb les formes de resistència col·lectiva en curs, recordem d’èxits importants, i el poder de l’organització col·lectiva i mobilitzadora, impulsada per les accions locals i individuals. El nostre objectiu aquest any és per tant, ressaltar, promoure i donar suport a les moltes maneres que diferents activistes estan desafiant actualment el status quo i que resisteixen en diversos contextos. Recordem, avui i aquí, que milers de dones moren al món per avortaments clandestins (47.000 a l’any segons l’OMS). Milers de dones avortem cada any, dins i fora de la legalitat!

La mobilització feminista no desistirà: no defallirem fins garantir els drets i llibertats de les dones, sense ingerències ni passes enrere. Perquè la lluita continua. I recordem aquí totes les dones que arreu del món treballen per garantir els drets sexuals i reproductius: a Andorra, a El Salvador, a Perú, a tota l’Amèrica Llatina i aquí a Catalunya

.No ens cansarem d’exigir:

  • Educació afectiva i sexual a tots els nivells escolars
  • Mètodes anticonceptius gratuïts a l’abast de tothom
  • Salut sexual plaent per una vida plena
  • Avortament lliure i gratuït i garantit per la xarxa pública per a totes les dones (joves, sense papers…)

Defensem la lluita que any rere any han dut a terme les nostres avantpassades, defensem el camí cap a la despenalització total de l’avortament: les dones sabem quan, com i perquè avortem. No necessitem terminis, supòsits ni tuteles, sinó suport i acompanyament! No tolerarem cap retrocés en el reconeixement de l’autodeterminació sobre els nostres cossos.

No oblidem, tampoc, les encausades arreu de l’Estat l amb processos judicials oberts arran de les seves accions en defensa del dret a decidir sobre el propi cos. Exigim la seva absolució! Ni a les dones d’Andorra un país tan proper i que no tenen cap llei d’avortament al seu país co-governat pel bisbe de la Seu

Aquest  28 de Setembre refermem la nostra força, reivindiquem la nostra lluita!

AQUEST 28 DE SETEMBRE TORNEM A SORTIR AL CARRER PER A DEFENSAR ELS DRETS SEXUALS I REPRODUCTIUS I LA DESPENALITZACIÓ DE L’AVORTAMENT!

18:00h, XERRADA DRET A L’AVORTAMENT A CA LA DONA  20.00H, CONCENTRACIÓ A LA PLAÇA SANT JAUME

 LES DONES DECIDIM, LA SOCIETAT RECOLZA I L’ESTAT GARANTEIX!

Campanya pel Dret a l’Avortament
dretalpropicos@gmail.com  https://www.facebook.com/dretalpropicos

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s