PROU DE CONTROLAR ELS NOSTRES COSSOS #BansOffOurBodies

Des de la Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït, davant la repressió contra el dret a l’avortament als EEUU fem una crida a unir-nos a la convocatòria internacional en defensa del dret al propi cos.

Dissabte 14 de maig a les 18h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona

Un cop més, hem de donar resposta a l’ofensiva retrògrada, masclista i patriarcal, d’abast internacional, d’ingerència sobre la vida i els cossos de les dones i persones heterodissidents que estan suposant retrocessos i amenaces alarmants.

Els darrers anys hem viscut un augment exponencial en els esforços per restringir els drets de les dones i de les persones LGTBIQ+. Darrere dels atacs, hi ha des de grups antigènere fins a governs conservadors, passant per partits d’extrema dreta.

L’ofensiva contra el dret a l’avortament als Estats Units, i arreu, és una realitat.

El dret al propi cos és un dret negat des de sempre i, actualment, som testimonis de retrocessos alarmants respecte als drets sexuals i reproductius:
Polònia, Andorra, Costa Rica, República Dominicana, El Salvador, Guatemala, Nicaragua, Hondures, Malta, Nova Zelanda, Panamà, Papua Nova, Guinea, Filipinies, República de Corea, Samoa, Sant Marino, Gibraltar, Estats Units i podríem seguir amb la llista de governs que no garanteixen el dret a l’avortament de les dones als seus territoris.

Davant d’aquesta situació, i com a resposta a la crida internacionalista, recordem, avui i aquí, que milers de dones moren al món per avortaments clandestins. Milers de dones avortem cada any, dins i fora de la legalitat!

La mobilització feminista no dessistirà: no defallirem fins garantir els drets i llibertats de les dones, sense ingerències ni passes enrere. Perquè la lluita continua. I volem fer un crit global amb totes les dones d’arreu del món en favor dels drets sexuals i reproductius.

EXIGIM:
● Avortament lliure, gratuït, feminista, segur i dintre del sistema públic de salut per a totes les dones, sense excepcions.

● Educació sexual per decidir, anticonceptius per no avortar i avortament lliure, gratuït, accessible i segur per a no morir. Per a totes les dones i persones gestants, sense excepcions.
● Retirar el suport i aliances amb qualsevol govern del món que no garanteixi aquest dret.
● Confrontar i erradicar qualsevol col·laboració amb institucions, grups i moviments fonamentalistes contra la sobirania corporal de les dones, començant per l’Església Católica.

● Defensar, protegir i promoure a les Defensores de Drets Sexuals i Reproductius, aquí i arreu.
● Defensem la lluita que any rere any han dut a terme les nostres avantpassades, defensem el camí cap a la despenalització total de l’avortament: les dones sabem quan, com i perquè avortem.

No necessitem terminis, supòsits ni tuteles, sinó suport i acompanyament! No tolerarem cap retrocés en el reconeixement de l’autodeterminació sobre els nostres cossos.

FORA ROSARIS DELS NOSTRES OVARIS!

LES DONES PARIM LES DONES DECIDIM
EL MEU COS LA MEVA DECISIÓ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s